Team lampje overleeft de RedBull zeepkistenrace 2015

18 mei 2015

Zaterdag 16 mei 2015 is hebben wij meegedaan aan de Nederlandse editie van de Red Bull Zeepkistenrace. Samen met drie collega’s van partner SW bedrijf Promen, waren wij team Lampje. Het was een geweldige ervaring. De spectaculairste crash van de dag komt op onze naam, helaas vlogen onze coureurs de bocht uit waardoor we niet op het podium zijn geëindigd. Wél hebben we er mooie foto’s, video’s en een fantastische herinnering aan over gehouden. We zijn geïnterviewd door Telegraaf TV en Hart van Nederland heeft een item over ons team gemaakt. Komt er een vervolg? Wie weet…!

Een verslag door Arjen de Weerd, manager bij Promen.

“In de vroege ochtenduren om 05.00 uur vertrok Roald den Ouden op weg vanuit Gouda naar zijn Capelse collega’s Mark Westhuis en Vincent Seip op te halen en vervolgens door te reizen naar Tiel om over te stappen in de auto van Arjen de Weerd hun leidinggevende. Samen lekker onderweg naar Valkenburg waar alle ogen op Promen gericht zullen zijn.
Rond half negen gearriveerd boven op de Cauberg in Valkenburg, nu word het spannend waar is onze zeepkist en waar is Lumeco ? Uiteindelijk bij onze zeepkist gearriveerd bleek na technische controle door Promen dat tijdens de proefrit of het transport de verlichting was bezweken. In allerijl is dit vakkundig door Promen/Lumeco opgelost en konden de mannen weer opgelucht adem halen. De sfeer zat er goed in bij alle crew’s en het wachten tot de start was geen straf er was genoeg te bewonderen en de Redbull vloeide in overvloed net als de adrenaline.

Rond 12.00 uur kwam de jury voorbij vertegenwoordigd door niemand minder dan Karin Bloemen en de Burgemeester van Valkenburg om naar ons bijzondere verhaal te luisteren over de vriendschappelijke samenwerking tussen Promen en Lumeco. Aansluitend hierna kregen we bezoek van Hart van Nederland in onze stand. Hier zijn opnames gemaakt van onze zeepkist en zijn Wouter Plomp (Lumeco) Mark en Roald ge-interviewt. Rond 13.00 uur kwam de technische inspectie voorbij is onze kist Redbullwaardig bevonden.

zeepkistenrace redbull hart van nederland interview roald  zeepkistenrace redbull hart van nederland interview mark

 

 

 

 

Om half twee werden we verzocht in de rij te gaan staan op weg naar de start, de lucht betrekt en het begint te regenen. Door alle druppels heen bleef de stemming opperbest. De oorspronkelijke starttijd van 15.00 uur bleek al snel niet gehaald te worden en de wachtrij tot aan de start heeft geduurd tot 18.15 uur. Ons showmasters gedeelte op de muziek van  MC Hammers you can touch this danste de gehele crew een fantastische opening en scoorde we hoge punten. De finale start, na een forse duw kwam onze kist in beweging wat gingen we hard de eerste bocht perfect de chicane op 2 wielen door de bocht geweldig en toen……de Duth mountain we kwamen zo hard terecht op Valkenburgs grondgebied dat de gloeilamp van Wouter knikte en hij alle zicht op het parcours kwijtraakte. Vervolgens verloor Wouter alle controle over de bloedsnelle kist en gleed onderuit. Roald als bijrijder zat nog alleen op de kist je hoorde hem denken wat ga ik doen laat ik mij vasthouden….O nee er moet ook nog gestuurd worden helaas kwam dit te laat en kon Roald alleen de kist nog maar laten stoppen in de strobalen. Helaas jammer we hadden zo’n goede tijd kunnen scoren. Gelukkig kwamen beiden redelijk ongeschonden uit de strijd en zijn we weg gekomen met de allermooiste crach. Achteraf hadden we Promen aan het stuur moeten zetten want Lumeco stapt halverwege af haha. Waar Lumeco het opgeeft gaat Promen door !!

zeepkistenrace redbull show zeepkistenrace redbull karin bloemen

 

 

 

 

 

Na nog enige tijd alle emoties gezamenlijk gedeeld te hebben konden we na afloop van de race onze gecrashte zeepkist met afgebroken voorwiel maar….met verlichting die je nog steeds lachend tegemoet straalt weer te laden op de aanhanger van Lumeco. Promen heeft verzocht de zeepkist als Eye catcher in de centrale hal in Capelle te stallen zodat een ieder hem nog kan bewonderen. Ik als leidinggevende van onze Promencrew kan alleen maar zeggen complimenten aan een ieder die deze heugdelijke dag tot een feit heeft gemaakt. Het geeft alleen maar aan dat dit voortreffelijk werkt in samenwerking met Reguliere klanten en tevens dank aan Lumeco in het bijzonder. Voor mij is helder, onze medewerkers zitten vaak in een isolement en komen nooit verder dan hun eigen woonplaats. Ik heb signalen gehoord van mijn medewerkers dat dit het mooiste was wat ooit beleefd is, ook dat doet eer aan ons aller goed werk. Zelf ben ik er trots op bij Promen te mogen werken.”  aldus, Arjen de Weerd van Promen.

Item over ons team bij Hart van Nederland