Subsidie verlichting 2017

17 januari 2017

Subsidie verlichting in 2017

Investeert u in energiebesparende verlichting in 2017, dan is de kans groot dat u recht heeft op subsidie. Als onderdeel van het totaalpakket nemen wij de aanvraag en uitbetaling voor u in beheer. In vergelijking met 2016 is de subsidieregeling EIA gewijzigd. Zo worden LED retrofitproducten niet meer gesubsidieerd maar uitsluitend LED buizen met externe driver zoals LED TL PRO. De eindproducten moeten aan bepaalde eisen voldoen, die zijn opgenomen in de Energielijst. Subsidie kan uitsluitend worden aangevraagd voor de aanschaf van nieuwe armaturen of voor het ombouwen van uw TL armaturen naar LED, met externe driver.

Belangrijkste wijzigingen t.o.v. 2016

  • LED Retrofit wordt niet meer gesubsidieerd en lumen/watt verhouding is verhoogd: “systeem van LED-buis in combinatie met een externe driver. De specifieke lichtstroom van de LED-buis dient ten minste 120 lm/W te bedragen.
  • Het is niet meer verplicht lampvoeten te vervangen bij het ombouwen van armaturen naar LED.
  • Percentage EIA is verlaagd van 58% naar 55,5%

Welke subsidies op verlichting zijn er?

Energie-investeringsaftrek (EIA) – voor het bedrijfsleven.
De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling van de ministeries van Financiën en Economische Zaken. Agentschap NL en de Belastingdienst voeren de EIA uit. Met de EIA wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Meer informatie over EIA.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) – voor het bedrijfsleven.
De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek wordt gebruikt voor investeringen in bedrijfsmiddelen. Meer informatie over KIA.

Subsidieregeling sportaccommodaties – voor sportaccommodaties.
Deze regeling is gericht op investeringen in energiebesparing en toepassing van duurzame energie ten behoeve van sportaccommodaties en aan te vragen sinds 4 januari 2016. Deze subsidie valt onder de Kaderwet Economische Zaken-subsidies. Deze subsidie is ingevoerd voor het benutten van het potentieel aan energiebesparing bij sportverenigingen en sportstichtingen. Meer informatie over subsidieregeling sportaccommodaties.

Hoeveel subsidie krijgt u?

Via de EIA kunt u 55,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage. Dit kan oplopen tot 13,5% netto voordeel. U moet minimaal € 2500,- investeren om in aanmerking te komen voor EIA. Let op: Indien u investeert in de juiste verlichting, kunt u EIA én KIA ontvangen.

Om in 2017 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet u een bedrag tussen € 2.301 en € 312.176 investeren in bedrijfsmiddelen voor u onderneming. De investeringsaftrek kan oplopen tot 28% voordeel.
Let op: Indien u investeert in de juiste verlichting, kunt u KIA én EIA ontvangen.

Sportstichtingen en sportverenigingen kunnen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie gebruikmaken van de EDS subsidieregeling wanneer zij voldoen aan bepaalde voorwaarden. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30% en voor sportstichtingen 15% van de investering. Het verschil in subsidiepercentage komt doordat rekening is gehouden met BTW-plicht. Er kan maximaal € 125.000 subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd.

Minimum investeringsbedrag

Voor de energie-investeringsaftrek (EIA) is het minimale investeringsbedrag € 2.500 per bedrijfsmiddel.

Bedrijfsmiddelen met een investeringsbedrag van minder dan € 450 komen niet in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

U kunt geen EDS subsidie aanvragen voor investeringen onder de € 3.000.

LED verlichting zonder investering

Bent u op zoek naar subsidie omdat de investering mogelijk niet behapbaar is? Dan biedt onze voorfinanciering mogelijkheden. Het gehele project wordt dan gefinancierd door de besparing die wordt gerealiseerd op uw energierekening. Meer weten?

Voorfinanciering