Start samenwerking SW-bedrijf Amfors en Lumeco

10 november 2012

Amfors en Lumeco zijn een samenwerking aangegaan om bij regionale bedrijven bestaande TL-verlichting energiezuinig te maken.

De Amfors Groep is het leer-werkbedrijf voor de regio Amersfoort en leert mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (weer) werken of begeleidt hen naar een passende arbeidsplaats.

Met de nieuwe samenwerking kan Amfors samen met Lumeco in de regio Amersfoort, gemiddeld 50 procent besparen op de verlichtingskosten in de utiliteit. Denk hierbij aan bedrijfshallen,parkeergarages, kantoren etc.

De samenwerking tussen Amfors en Lumeco is gebaseerd op het renoveren van bestaande verlichtingsinstallaties. Lumeco stuurt namelijk bij klanten zoveel mogelijk aan op het renoveren van de bestaande verlichting aangezien daarmee minder afval wordt gecreëerd. Daarnaast zorgt de samenwerking tussen Amfors en Lumeco voor een verlaging van de productiekosten en het zorgt voor werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt Dat noemen wij een win-win-winsituatie.

Werkzaamheden

Vaak zijn de huidige armaturen in dermate goed staat dat deze energiezuinig gemaakt kunnen worden. Het renoveren bestaat uit het vervangen van het energie onzuinige voorschakelapparaat en lamp door een energiezuinig voorschakelapparaat en lamp. Daar waar mogelijk past Lumeco spiegeloptieken toe zodat de lichtopbrengst geoptimaliseerd wordt.

Op de projecten heeft Lumeco de eindverantwoording en voeren de medewerkers van Amfors het ondersteunende werk uit. Per werknemer wordt bepaald wat hij kan en hier worden de werkzaamheden op afgestemd. Ondertussen zijn de eerste projecten tot ieders tevredenheid uitgevoerd.

Neem contact op