Squashen in groen licht

07 juli 2010

Squash7 Squash centra, van de grootste squashorganisatie in Nederland, hebben hun verlichting energiezuinig gemaakt. De gedateerde TL verlichting van Squash Nederland is vervangen door energiezuinige, T5 hoogfrequente verlichting.

Het begon allemaal met een verlichtingsscan te Hillegom, waar de hoofdvestiging van Squash Nederland is gevestigd. Al snel werd duidelijk dat er energie bespaard kon worden op de verlichting. De eigenaren van Squash Nederland hadden hier oren naar en besloten, in goed overleg met Lumeco, om een test uit te voeren. Twee banen te Hillegom werden voorzien van energiezuinige verlichting. De sporters konden de verlichting ervaren en de geïnstalleerde kilowattuurmeters gaven de energiebesparing aan. De sporters waren zeer tevreden met de lichttoename en het aangenamere licht. Het licht wordt namelijk veel vaker per seconde ververst wat zorgt voor een rustiger beeld. De vooraf gedane uitspraken wat betreft de energiebesparing klopten met de meters. Dit was geen verrassing aangezien de T5 techniek zich reeds jaren bewijst.

In verband met de grote aantallen armaturen die Squash Nederland nodig had, is er een speciaal armatuur ontwikkeld voor Squash Nederland wat zorgt voor de juist lichtverdeling en lichtopbrengst op de Squashbanen. De nieuwe armaturen gecombineerd met de techniek van Osram zorgt voor de levensduur van de verlichting. Ruud van Squash Alkmaar ‘Het valt de sporters direct op dat er nieuwe verlichting is geïnstalleerd. Ze ervaren het als erg prettig. Zeker met squashen is goede verlichting een must. Daarnaast hoef ik niet de gevaarlijke trap op om de haverklap buizen te vervangen’.

Lumeco heeft op tientallen locaties al energie bespaard op de verlichting en voert kosteloos een verlichtingsscan uit bij bedrijven. In overleg met de klant wordt de meest geschikte oplossing bepaald.