Squash Alkmaar brandt groen licht (nieuwe armaturen)

28 april 2011

Squash Alkmaar heeft een artikel geplaats over Lumeco. Onderstaand treft u de tekst uit het artikel.

Alle tl-buizen die Squash Alkmaar rijk is, zijn afgelopen jaar vervangen door een energiezuinige variant. Daarmee heeft Squash Alkmaar belangrijke groene energiestappen genomen. Het levert ook iets op: een besparing van 52% op de energierekening en de investering is binnen korte tijd terug verdient.

Squash Alkmaar heeft lichtbedrijf Lumeco in de arm genomen om dit project voor hen te realiseren. Het bedrijf, dat een geschikt advies heeft voor elke situatie, is gespecialiseerd in verlichting die energiezuinig en duurzaam is. De oude (1985) verlichting is vervangen door nieuwe armaturen, maar ook oude armaturen kunnen aangepast worden zodat ze duurzamer verlichten. Voor Squash Alkmaar zijn deze twee oplossingen effectief toegepast. Zo heeft Lumeco voor elke accommodatie een passende oplossing beschikbaar.

De nieuw geïnstalleerde verlichting gaat drie keer langer mee. Dat komt doordat de tl-buizen minder belast worden door de hoogfrequente aansturing. Ook geven deze nieuwe buizen meer lichtopbrengst per watt, dat ervoor zorgt dat je met minder vermogen toch minimaal dezelfde lichtopbrengst houdt. Verder houden deze buizen 90% van de lichtopbrengst tot het einde van zijn levensduur vast, dit in tegenstelling tot standaard tl-buizen.

Deze drie aspecten van de nieuwe verlichting bezorgen de gebruiker lagere onderhoudskosten en lagere energiekosten. Met deze investering wordt die kosten meer dan de helft minder, waardoor het project binnen twee jaar tijd is terugverdiend. Dat is een voordeel waar Squash Alkmaar voor gekozen heeft.

Neem contact op  Verlichtingsscan