Sporthal met LED TL PRO

05 augustus 2015

In opdracht van stichting Cascade hebben wij in de zomervakantie de Ridderhal in Hendrik-Ido-Ambacht voorzien van LED TL PRO verlichting. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met sociaal werkbedrijf Promen

Bestaande verlichting omgebouwd

De armaturen in de Ridderhal waren nog in goede staat, slechts de elektronica was verouderd. Daarom heeft Stichting Cascade ervoor gekozen om de bestaande verlichting om te bouwen, te renoveren. De elektronica is vervangen en de behuizing hergebruikt. Hierdoor is het milieu minimaal belast. De nieuwe verlichting (LED TL PRO) heeft een 10x langere levensduur. Daarnaast bevat de nieuwe verlichting geen glas, kwik en schadelijke gassen.  Het ombouwen van armaturen is arbeidsintensiever dan het plaatsen van nieuwe armaturen. Op het project is samengewerkt met werknemers van sociaal werkbedrijf Promen.

Sporthal cascade T8
Oude situatie
Sporthal cascade T8
Nieuwe situatie

LED verlichting

In vergelijking met de oude situatie is de lichtsterkte toegenomen naar 500 lux, maar is het energieverbruik met ongeveer 50% afgenomen. Dit is het resultaat van de betere systeemefficiëntie van LED TL PRO. Zowel de aansturing van de LED buizen als de LED buizen zelf verbruiken minder energie en geven meer licht. Het grote voordeel van LED TL PRO is dat de aansturing extern in het armatuur wordt geplaatst. Daardoor is het de meest duurzame variant van LED verlichting, anno 2015. Bij veel LED oplossingen is de aansturing (driver) in de LED buis zelf gemonteerd. De driver genereert warmte en dat beïnvloed de LED’s. Een interne aansturing vereenvoudigd de installatie, maar verkort de levensduur en kan storingen veroorzaken. Met LED TL PRO is de warmtehuishouding van het armatuur optimaal. Een ander voordeel is dat LED, in tegenstelling tot traditionele TL, niet knippert. Het LED licht heeft een positieve invloed op prestaties en het concentratievermogen.

Win-Win-Win situatie

Door de nieuwe verlichting is het energieverbruik gehalveerd, de lichtsterkte toegenomen en is er werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het project is niet slechts maatschappelijk verantwoord maar ook maatschappelijk betrokken uitgevoerd. Door te kiezen voor renovatie heeft Stichting Cascade de investering binnen 3 jaar terugverdiend.

 

Heeft u verouderde TL verlichting en wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw verlichting? Gebruik onze gratis tool en bereken zelf uw voordeel. Heeft u vragen of wilt u kennismaken met een van onze adviseurs? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Ik ben geïnteresseerd Hoeveel kan ik besparen?