Samenwerking tussen Amfors en Lumeco bij TNO Soesterberg

12 februari 2015

Geschreven door partner: Amfors groep

Dinsdag 3 februari kwamen twee wethouders Jolanda van Hulst van economische zaken en Anne Brommersma van duurzaamheid van de gemeente de Bilt naar TNO Soesterberg om inzicht te krijgen in dit bezoek wethouders tno amfors led tlbijzondere project van Lumeco in samenwerking met sociale werkvoorziening. Vol belangstelling luisterden zij naar het verhaal over dit project van Lumeco in samenwerking met sociale werkvoorziening bij TNO, om het vervolgens ook met eigen ogen te aanschouwen. 

Duurzaam en energiebesparend

Een interessant project voor veel organisaties. Naast een reductie in energieverbruik en CO2 uitstoot wordt er ook een nodige kostenbesparing gerealiseerd. De investering is kostenneutraal en wordt binnen 2 jaar al terugverdiend. Het renoveren van bestaande verlichting heeft de voorkeur. Dit creëert werk voor de sociale werkvoorziening en door hergebruik van de bestaande armaturen wordt het milieu minimaal belast en renovatie kost gemiddeld een derde van de prijs van nieuwe armaturen.

Win/win situatie

Het project is niet alleen duurzaam, energie- en kostenbesparend maar voldoet ook aan de gestelde normen van de participatiewet, die per januari 2015 van kracht is. Namelijk, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden en mee laten doen op de arbeidsmarkt. Sociaal maatschappelijk ondernemen, social return on investment.

TNO Nederland

TNO Nederland laat momenteel op al haar locaties in het land de oude verlichting aanpassen door Lumeco. Op de locaties van TNO in Soesterberg en Zeist werken zij samen met onder andere medewerkers van Amfors Groep, het leer- werkbedrijf in de regio Amersfoort.

De projectbegeleiders van Lumeco dragen zorg voor de dagelijkse aansturing van de Amfors medewerkers en leiden het project ter plaatse in goede banen. Het samenwerken met SW-medewerkers geeft Lumeco meer flexibiliteittno soesterberg led tl wethouders en door de positieve maatschappelijke impact ook meer werkplezier. Zowel projectleider van Lumeco als projectleider van TNO laten weten zeer tevreden te zijn met de uitvoering en samenwerking door medewerkers van de sociale werkvoorziening, in dit geval van Amfors Groep.

“Je ziet de mensen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden veranderen en hun zelfvertrouwen groeien, zij krijgen het gevoel dat ze er bij horen en ervaren hun toegevoegde waarde. We betrekken hen ook zoveel mogelijk bij alle activiteiten binnen de organisatie. We zien dat dat zeer gewaardeerd wordt” zo voegen Joost Boot, projectleider van Lumeco en Rob Schoenmaker van TNO toe.