Red Bull zeepkistenrace 2017; Team lampje 2.0

28 juli 2017

Zaterdag 19 augustus 2017 is de Cauberg in Valkenburg het decor voor de Nederlandse editie van de Red Bull Zeepkistenrace. Het gaat om focus, snelheid en creativiteit. Maar het belangrijkste doel is om veel lol te hebben. Samen met sociaal werkbedrijf Drechtwerk vormen wij team ‘Lampje 2.0’. Kom op 19 augustus naar de Cauberg en steun ons!

Zeepkistenrace

Red Bull organiseerde over de hele wereld al meer dan 90 zeepkistenraces. De eerste editie vond 15 jaar geleden plaats in België en heeft sindsdien overal de weg onveilig gemaakt: van Zuid-Afrika tot Australië, van Turijn tot St. Louis en van Jamaica tot Finland.

Na waanzinnige edities in Nijmegen (2002), Bloemendaal (2004) en natuurlijk Valkenburg (2015) is dit de vierde keer dat de Red Bull Zeepkistenrace in ons land wordt gehouden.

70 enthousiaste amateurracers die in een zelfgebouwde zeepkist snoeihard van de Cauberg gaan. Dat is dus de Red Bull Zeepkistenrace, een nationale wedstrijd waarbij het draait om creativiteit en competitieve fun. De niet-gemotoriseerde wedstrijd daagt beginnende en ervaren racers uit om de gekste kisten te bouwen en er mee te scoren tijdens een downhill-race tegen de tijd.

Team Lampje 2.0

Team Lampje is back! In 2015 goed op koers voor de snelste tijd. Het eindigde echter in de meest spectaculaire crash. Team Lampje 2.0 is een bijzonder team en komt voort uit een samenwerking tussen verlichtingsbedrijf Lumeco en sociaal werkbedrijf Drechtwerk. Coureur Wouter is directeur van Lumeco: een bedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet bij de verduurzaming van verlichting in Nederland. De wonden zijn gelikt, de blauwe plekken geheeld en de nachtmerries eindelijk over. Tijd voor een re-match op die magnifieke berg in Valkenburg.

Bekijk onze teampagina en stem op ons!

Bekijk onze vorige deelname in 2015