Raceverslag Team Lampje 2.0

23 augustus 2017

Zaterdag 19 augustus 2017 hebben wij meegedaan aan de tweede Nederlandse editie van de Red Bull Zeepkistenrace. Samen met partner SW bedrijf Drechtwerk waren wij terug op de Cauberg om dit jaar, anders dan in 2015, de race te winnen. Team Lampje 2.0 ging wederom voor goud!

Vrijdagavond…

Op vrijdagavond moest de zeepkist, gebouwd door enthousiaste medewerkers van Drechtwerk, gekeurd worden. Deze moest namelijk voldoen aan een aantal eisen zoals gewicht, lengte en veiligheid. Er werden geen problemen verwacht, de zeepkist was namelijk gebouwd onder leiding van een oud Rally coureur. De verwachtingen werden waargemaakt. Zonder ook maar één aandachtspunt werd de gloeilamp-zeepkist goedgekeurd door de technische commissie van Red Bull!

Zaterdagochtend…

Zaterdagochtend stond onze zeepkist in de ‘Paddock’, daar waren alle zeepkisten uitgestald voor het publiek en jury. De zeepkist trok veel bekijks onder het publiek en het was wachten op de jury, die een cijfer kwam geven voor de creativiteit. Opeens was daar een mediacircus te zien, camera’s, journalisten, zij kwamen uit alle hoeken en gaten want wat bleek, Max Verstappen zelf bleek dit jaar de zeepkisten te beoordelen!

Max nam de tijd voor ons team en onze zeepkist. Hij gaf ons zelfs nog een aantal tips over hoe we volgens hem de race moesten winnen.

Zaterdagmiddag…

De zeepkistenrace ging van start om 13.00 uur ’s middags. Team lampje 2.0 mocht starten als 33ste. Dat zou betekenen dat wij rond 3 uur klaar voor de start moesten staan. Rond 14.00 werden we opgeroepen om aan te sluiten in de rij van zeepkisten die in de rij stonden van de Paddock tot aan het startpunt.

Nog enkele minuten…

Om de Red Bull zeepkistenrace te winnen moesten we naast een snelle tijd neerzetten én een goede beoordeling van Max Verstappen óók een mooie show geven tijdens onze 30 seconden ‘showmanship’. Voor dit onderdeel hadden we een dansje ingestudeerd op het nummer ‘I like to move it’ van ‘Real 2 Real’. Helaas hebben we tot op heden nog geen officiële beelden, maar zowel het dansje als de race zijn te zien in onderstaande video! De jury was erg enthousiast en beoordeelde team lampje 2.0 met gemiddeld een hoger cijfer dan al onze 32 concurrenten die voor ons aan de beurt waren! Geslaagd dus!
De mannen van Drechtwerk hadden een superslim hulpmiddel ontwikkeld, een afduwstok. Hierdoor konden onze coureurs Wouter en Freek een vliegende start maken. Alles verliep uitstekend tot zij bij de Bisontrap aankwamen. Bij het neerkomen na een val draaide het stuur naar links waardoor de zeepkist in de hooibalen naast het parcours belanden. De zeepkist werd weer op zijn wielen gezet en heeft de finish uiteindelijk wel gehaald, alleen niet met de snelste tijd…

 

…..

Na afloop..

Helaas eindigde de race dit jaar wederom in een crash en hebben we daardoor geen podiumplek weten te realiseren. Iedereen heeft zijn best gedaan, daar lag het niet aan. Misschien geldt voor de Red Bull Zeepkistenrace ook wel een beetje het bekende gezegde “meedoen is belangrijker dan winnen…”

Hierbij willen wij, Lumeco, iedereen hartelijk danken voor zijn of haar inzet, enthousiasme, positiviteit, creativiteit, liefde en steun aan Team Lampje 2.0. En uiteraard een speciaal dankwoord aan Richard van Velzen en Eric van der Rest en natuurlijk onze mede-coureur Freek, van Drechtwerk die zonder ook maar één moment te aarzelen besloot op de zeepkist plaats te nemen. Freek, je bent een held!

Tot zover een verslag van de Red Bull Zeepkistenrace 2017 door Team Lampje 2.0

Maak ook kennis met de enthousiaste mensen van DrechtStedenActief wanneer u assemblage-, verpakkingswerkzaamheden of andere diensten wilt uitbesteden.