Promen verduurzaamt eigen verlichting

19 april 2016

Promen verduurzaamt verlichting met eigen medewerkers

Promen, samenwerkingspartner van het eerste uur, heeft de verlichting in het eigen pand verduurzaamd. Medewerkers van Promen werken regelmatig bij Lumeco en hebben inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan in het ombouwen van TL verlichting naar LED. Onder begeleiding van Lumeco zijn zij aan de slag gegaan bij Promen zelf en hebben nu de vestiging in Gouda voorzien van energiezuinige verlichting.

Artikel gepubliceerd in ‘Promenade’, het personeelsblad van Promen

Lumeco heeft de afgelopen tijd meer dan 1000 lampen aan de IJsseldijk vervangen door led-verlichting. En nu is al aan de meter zien dat het stroomverbruik minder is.

Promen werkt al lange tijd samen met Lumeco. Het bedrijf huurt regelmatig medewerkers van Promen in. Maar nu is er op een andere manier samengewerkt. Promen heeft gekozen voor een investering in duurzaamheid in het eigen bedrijf. Door het gebruik van led-verlichting wordt er veel minder stroom gebruikt. Op de eerste plaats van groot belang om ook als bedrijf een goed voorbeeld te geven op het terrein van duurzaam ondernemen. Dat we daarmee op termijn ook nog geld besparen is mooi meegenomen.

Er zijn meer dan 1.000 lampen vervangen: in plaats van de traditionele tl-lampen zijn er led-lampen gekomen. Hiervoor moeten er ook wat aanpassingen aan de armaturen en aan de leidingen plaatsvinden. De investering wordt binnen 4 jaar terugverdiend door minder stroomgebruik.

En de ervaringen? De lampen doen het goed, ze geven op een aantal plekken zelfs meer licht dan daarvoor. Je hoort geen ruis meer, wat bij de tl-lampen nog wel eens voorkwam. Kortom iedereen is tevreden.

En de mensen van Promen/Lumeco leveren keurig werk: na het plaatsen van de lampen gaan ze meteen aan de slag om te stofzuigen en de troep weer op te ruimen.