Lumeco licht ondernemers in Utrecht voor over energiezuinige verlichting (maatschappelijk verantwoord ondernemen)

23 juni 2012

De Kamer van Koophandel in Midden-Nederland heeft op 9 maart 2012 een bijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers in de regio over groen ondernemen en energie. Een actueel onderwerp, gezien de toenemende interesse in de markt voor milieu en duurzaamheid. Voor veel ondernemers is naast het milieuaspect het financiële onderdeel minstens zo belangrijk. Twee zaken die gemakkelijk gecombineerd kunnen worden als het gaat om energiezuinige verlichting.

Lumeco was tijdens de bijeenkomst aanwezig om ondernemers te informeren over energiezuinige verlichting. Bedrijven kunnen met energiezuinige verlichting een interessante energie- en dus kostenbesparing realiseren. Een gemiddelde mkb-ondernemer bespaart al snel een paar duizend euro op jaarbasis als hij de bestaande verlichting energiezuinig maakt. Met de aanpak van Lumeco is een energiebesparing van gemiddeld vijftig procent mogelijk. De daarvoor benodigde investering is terugverdiend in twee tot drie jaar. De kortste terugverdientijden worden behaald wanneer er nog conventionele verlichting (starters) in de huidige situatie aanwezig is. Daarnaast geldt dat hoe meer branduren de huidige verlichting heeft, des te sneller de investering op de energiezuinige verlichting is terugverdiend.

Werkwijze

Lumeco adviseert de klant vrijblijvend over de mogelijkheden van energiebesparing op de verlichting. Met het totaalpakket dat Lumeco aanbiedt, van advies tot en met subsidieafhandeling, wordt de klant volledig ontzorgt. De klant heeft slechts één aanspreekpunt. Indien gewenst biedt Lumeco de klant een voorfinancieringstraject aan waarin de investering op energiezuinige verlichting wordt afgelost door de gerealiseerde energiebesparing. De klant ontvangt dan energiezuinige verlichting zonder te investeren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als er binnen een bedrijf mogelijkheden zijn om energie te besparen op de verlichting, zijn er twee keuzes: nieuwe verlichtingsarmaturen plaatsen of de bestaande armaturen energiezuinig maken. Lumeco stuurt zo veel mogelijk op het renoveren van de bestaande verlichting aangezien er met deze oplossing geen afval gecreëerd wordt. Daarnaast is het financieel aantrekkelijker voor de klant. De lagere investering brengt een kortere terugverdientijd met zich mee. Daarnaast werkt Lumeco samen met sociale werkplaatsen. De mensen van de sociale werkplaatsen ondersteunen de monteurs op locatie bij de klant met het renovatieproces.

Geïnteresseerd in een gratis advies? Vraag dan de verlichtingsscan aan.

Verlichtingsscan Bereken uw voordeel