Lumeco behoort tot één van de meest innovatieve bedrijven van Nederland in 2019

28 juni 2019

Woensdag 25 juni 2019, maakte de Kamer van Koophandel de namen bekend van de 100 meest innovatieve bedrijven van het MKB. Dit jaar is Lumeco weer opgenomen als één van de meest innovatieve bedrijven. Dit gebeurde eerder in 2016 ook met het LED TL PRO product. Met honderden inzendingen voor de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100 is dat een knappe prestatie. Op woensdag 25 september wordt bekend welke plek er definitief behaald is.

Dit jaar is Lumeco genomineerd met het circulaire daglichtsysteem waarbij niet zomaar licht wordt geleverd, maar optimale verlichting door de juiste instelling op het juiste moment. Dit geeft medewerkers een prettigere werkomgeving en levert daarnaast een flinke energiebesparing op.

KVK-Innovatie-Top-100

Licht in plaats van lampen

Thomas Rau had een vraag:” Kan ik licht krijgen in plaats van lampen?” Lumeco nam deze vraag als uitdaging aan en ontwikkelde een circulair daglichtsysteem. Dit is een combinatie van LED verlichting waarbij de kleur en de intensiteit zo wordt afgesteld dat het licht een natuurlijk verloop kent. Dit heeft een zeer positief effect op het welzijn van medewerkers. Daarnaast is aangetoond dat de prestaties en concentratie van medewerkers, door het juiste licht, ook hoger zijn.

Energie besparen door het inrichten van een Smart-building

Door een koppeling met het lichtmanagementsysteem, waarbij sensoren zorgen dat er licht is op het moment dat er activiteit is, wordt er energie bespaard. Daarnaast is het mogelijk om diverse standen in te stellen, zoals bijvoorbeeld schoonmaak of vergadering, ieder met een eigen lichthoeveelheid.

Duurzaamheid

Door bestaande armaturen te repareren en verbeteren zorgt Lumeco voor een langere levensduur van materialen vermindert en de afvalstroom.

KVK Innovatie Top 100

Circulaire verlichting

Uiteraard is de nominatie voor ons een groot compliment. Wilt u meer informatie over circulaire verlichting, tunable white of lichtmanagement? Lees dan meer over circulaire verlichting, tunable white en lichtmanagement.