Duurzame verlichting met de lokale sociale werkvoorziening

23 september 2014

Gemeente Oud-Beijerland heeft de verlichting in het gehele gemeentehuis laten verduurzamen. WHW bedrijven, de lokale sociale werkvoorziening, heeft de installatie voor de gemeente verzorgd in samenwerking met Lumeco.

Lokale sociale werkvoorziening

Lumeco, specialist op het gebied van duurzame verlichting zet bij haar projecten zoveel mogelijk mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.  De makkelijke en herhalende werkzaamheden besteed Lumeco uit aan de sociale werkvoorziening. De projectbegeleiding en het klantcontact wordt door Lumeco uitgevoerd. Stefan Plomp van Lumeco vertelt: ‘De medewerkers zijn erg betrokken en vinden het leuk werk.  Het is prachtig is om personen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt op deze manier ook een kans te geven. Volwaardig meedraaien op de werkvloer is voor deze mensen namelijk erg belangrijk. Zij voelen zich hierdoor gewaardeerd en de motivatie om te presteren is groot. Wat is er mooier om zo je steentje bij te dragen aan de maatschappij en dit te combineren met een beter milieu?’.

Resultaat

Oud-Beijerland laat energiezuinige verlichting plaatsen door Lumeco in samenwerking met de lokale sociale werkvoorziening WHW-bedrijvenVooraf heeft de gemeente per ruimte laten bepalen wat de meest geschikte oplossing was gelet op de mogelijke besparing, terugverdientijd en uiteraard investering. Door de bijna 1500 lichtpunten te verduurzamen is er een besparing gerealiseerd van 41% en wordt er op jaarbasis 34 ton CO2 bespaard. Op de gangen is LED verlichting toegepast en in de kantoren T5 verlichting. Overal waar daglichttoetreding plaatsvindt wordt de verlichting automatisch gedimd. Daar waar mogelijk wordt de verlichting automatisch uitgeschakeld door aanwezigheidssensoren. Naast de energiebesparing hoeft er ook minder onderhoud aan de verlichting plaats te vinden. De duurzame verlichting heeft namelijk een langere levensduur dan de oude verlichting. Pierre Gelens van de gemeente Oud-Beijerland vertelt: ’Aangezien we al onderhoud moesten gaan plegen aan de verlichting was dit het moment om de verlichting gelijk te verduurzamen. Dat hierbij onze eigen mensen van de lokale sociale werkvoorziening gelijk aan het werk geholpen worden is natuurlijk een extra winsituatie voor de gemeente’.

Voor meer informatie neem contact op via info@whw.nl of info@lumeco.nl