Duurzaam ondernemen met de sociale werkplaats in de gemeente Ridderkerk

11 mei 2011

Sport en Welzijn brengt duurzaam ondernemen in de praktijk en verwijst op de website naar de energiezuinige verlichting. Onderstaand treft u een korte beschrijving van het project.

Ridderkerk drievliet past t5 verlichting toe

Sport en Welzijn, als onderdeel van de gemeente Ridderkerk, heeft energiezuinige verlichting toegepast in de diverse sporthallen. Wat betreft de T5 verlichting heeft SenW Lumeco in de arm genomen om de besparing te realiseren.

Samenwerking sociale werkplaats

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt Lumeco samen met diverse sociale werkplaatsen door het hele land. Lumeco besteedt werk uit dat door mensen met een handicap gedaan kan worden. Lumeco heeft per sporthal 1 armatuur naar beneden gehaald. Deze is door Lumeco opnieuw uitbedraad waarna de sociale werkplaats het voorbeeld heeft gekopieerd. Op de locaties is de besparende verlichting door de monteurs van Lumeco aangebracht.

Welke oplossing heeft Lumeco toegepast?

In de vier locaties waren de armaturen nog in goede staat wat er voor zorgde dat de bestaande armaturen niet aangepast hoeven te worden. Naast het creëren van minder afval is deze oplossing ook financieel aantrekkelijk voor de klant. Het hele binnenwerk van de sporthalarmaturen is vervangen behalve het ijzer zelf. Op de levensduur van de verlichting wordt niet bespaard. Lumeco heeft nieuwe bedrading, nieuwe lampvoeten, T5 voorschakelapparaten, T5 buizen en spiegeloptieken geplaatst. Afhankelijk per locatie is het wattage bepaald, uiteraard rekening houdend met de gewenste lichtopbrengst en de mogelijke besparing.