De Jong Transport duurzaam, LED verlichting en ‘social return’

03 juni 2015

Decennia lang is De Jong Transport verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Dit is de meest toegepaste verlichtingstechniek tot op heden maar anno 2015 niet meer van deze tijd. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft De Jong Transport de verlichting aangepast naar het duurzaamste alternatief van dit moment, LED TL PRO. Hiermee behoort De Jong Transport tot de ‘innovators’ net als DSM en TNO. Dit project is uitgevoerd door Lumeco in samenwerking met medewerkers van sociaal werkbedrijf WHW. “De lichtopbrengst is verbeterd waardoor onze panden weer een frisse uitstraling hebben gekregen én we verbruiken nu 65% minder energie. Ik ben erg tevreden”, aldus Wim Veldhoen, directeur Boerman Groep

De Jong Transport

Voor exceptionele transporten en transporten met autolaadkranen in het Europoort-Botlekgebied is De Jong Transport van oudsher het aangewezen adres.De jong transport duurzaam De Jong Transport is dag en nacht bereikbaar en de wagen zijn op ieder moment inzetbaar. Calamiteiten worden direct opgepakt en dezelfde dag nog opgelost. Die flexibiliteit is uniek in de branche. De Jong Transport is onderdeel van de Boerman Groep en is gevestigd in Rozenburg (ZH).

LED TL PRO

De Nederlandse markt wordt al jaren overspoeld door inferieure LED producten. De Jong Transport heeft bewust gekozen voor de kwaliteit van LED TL PRO, een productcombinatie ontwikkeld door Lumeco en Osram.
Anders dan een standaard LED TL wordt de aansturing van de LEDs, de ‘driver’, extern in het armatuur geplaatst. Zo wordt onder andere de levensduur verlengd en de onderhoudskosten geminimaliseerd. Door de bestaande armaturen te renoveren is een minimale hoeveelheid afval gecreëerd en een energiebesparing van 65% gerealiseerd. De nieuwe verlichting heeft een levensduur van 100.000 uur.

Lumeco en de WHW groep

Verlichtingsbedrijf Lumeco heeft de bestaande verlichting gerenoveerd naar LED TL PRO samen met medewerkers van WHW bedrijven. Deze medewerkers hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt. de jong transport whw bedrijvenDe Jong Transport heeft hen de mogelijkheid gegeven werkervaring op te doen in een reguliere werkomgeving. WHW bedrijven en Lumeco hebben in het verleden al meerdere projecten gezamenlijk uitgevoerd bijvoorbeeld bij het UWV en het gemeentehuis van Oud-Beijerland.