Praktische tips voor CO2-neutraal ondernemen

02 mei 2019

Praktische tips en ondersteuning in nieuw boek over CO2-neutraal ondernemen

CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat! is de titel van het nieuwe boek van Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt. Het boek biedt bedrijven inzicht in hoe zij dankzij energiebesparing en duurzame opwekking voldoen aan regelgeving en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

“De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest.” Aldus Van der Rijt. “Het boek biedt bedrijven en instellingen een vijf-stappenplan dat beschrijft hoe zij gestructureerd en met veel praktijkvoorbeelden de eigen CO2-uitstoot kunnen verminderen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen. Maar ook inzicht krijgen in het verbruik van energie, en circulair ondernemerschap wordt belicht.”

Van der Rijt is oprichter van het inmiddels meer dan een miljoen keer geraadpleegde Klimaatplein. Dit online platform biedt organisaties de tips, tools en concrete cases om de eigen impact op de opwarming van de aarde te verminderen. Vanuit inmiddels ruim tien jaar ervaring en honderden gesprekken met ondernemers schreef Van der Rijt dit boek. Veel dan de energie-bespaartips die worden genoemd komen ook terug in de informatieplicht energiebesparing die vanaf 1 juli 2019 geldt voor zo’n 125.000 bedrijven en instellingen in Nederland.

Ook profiteren van de duurzame inzichten die u opdoet met dit boek? Bestel het dan hier.

CO2-neutraalCO2-neutraal