Ga naar producten  Vraag offerte op maat aan  Installateur? Klik hier

LED verlichting bedrijven

Verlichting is niet slechts een grote kostenpost voor bedrijven, zo is het bijvoorbeeld ook van invloed op de werkprestaties. LED TL PRO  van Lumeco is de duurzaamste lichttechniek van het moment. Laag in energieverbruik, hoog rendement en een lange levensduur. Daarnaast kent LED TL PRO een breed scala aan eigenschappen en effecten die onderstaand belicht zullen worden.

Naar schatting hangen er in Nederland nog ruim honderd miljoen traditionele TL buizen waarvan de overgrote meerderheid in bedrijf gerelateerde panden hangt. TL verlichting heeft decennia dienst gedaan maar is anno 2015 niet meer van deze tijd. Door wereldwijde innovatie en technologische ontwikkelingen is LED nu hét alternatief voor TL verlichting. LED verlichting bedrijven heeft zich inmiddels bewezen, sterker nog, er wordt verwacht dat 90% van de verlichtingsmarkt in 2020 uit LED zal bestaan.  De techniek LED, dat geroemd wordt om het lage energieverbruik, wint op alle aspecten van een traditionele TL buis. Echter, de markt wordt overspoeld door goedkope LED producten. Het kwaliteitsverschil is enorm en het kiezen van het juiste type en oplossing is een voorwaarde om te voldoen aan alle verwachtingen. Na uitvoerig onderzoek en testen hebben wij LED TL PRO ontwikkeld.

Voordelen LED TL PRO

Een beknopt overzicht van de voordelen van LED TL PRO voor bedrijven:

  • gemiddeld 65% energiebesparing en reductie CO2 uitstoot
  • lange levensduur (100.000 uur)
  • 7 jaar garantie
  • LED TL PRO bevat geen glas en kwik
  • grotere besparing mogelijk door opties als daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie
  • besparen zonder investeren door voorfinanciering
  • gemiddelde terugverdientijd van 2-3 jaar
  • verbeterde werkprestaties
  • energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd door de overheid

Verlichting van invloed op prestaties

Verlichting is van grote invloed op de werkprestaties. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat door traditionele verlichting te remplaceren met LED de werkprestaties toenemen. Een geroemd onderzoek is die van het Academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf. Het onderzoek concludeert dat de leessnelheid werd verhoogd met bijna 35%, het concentratievermogen steeg waardoor het aantal fouten daalde met 45% en bij het oplossen van rekenproblemen daalde de hyperactiviteit met 76%.

Wist u dat..
De meeste positieve eigenschappen van LED verlichting het resultaat zijn van de spectrale verdeling van het licht. Deze verdeling lijkt namelijk het meest op het spectrum van daglicht. Met name de aanwezigheid van blauw licht in het korte golf lichtspectrum heeft een grote invloed op ons biologisch systeem. Blauw licht onderdrukt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine met als gevolg een verhoging van concentratie en prestatie. 

Led tl kleuren lumeco

Renoveren of nieuw?

Wanneer uw huidige armaturen in goede staat zijn hoeft u geen nieuwe aan te schaffen. Door de armaturen te renoveren wordt de afvalstroom geminimaliseerd en kosten bespaard. Daarnaast kunnen wij een lokale sociale werkvoorziening inzetten zodat het project op een maatschappelijk betrokken wijze wordt uitgevoerd.

Neem contact op Bereken uw voordeel