Achtergrond LED sportverlichting

Decennia lang zijn sportaccommodaties verlicht door fluorescentielampen (lees: TL). Het is de meest toegepaste sportverlichting tot op heden. Een nadeel van deze verlichting is de levensduur. De verlichting in sporthallen hangt vaak op ontoegankelijke plaatsen zoals hoge plafonds, koofverlichting, boven tribunes etc. waardoor onderhoud tijdrovend is. Verlichting is ook van grote invloed op de exploitatiekosten, sportprestaties en -plezier. LED sportverlichting resulteert in de beste condities voor eigenaren, sporters en toeschouwers.

Optimale lichtopbrengst en -condities, lange levensduur en lage onderhoudskosten. LED is al geruime tijd op de markt maar nog weinig toepast in sportaccommodaties. Daarbij was kwaliteit de bepalende factor. De markt wordt overspoeld door goedkope LED producten. Het kwaliteitsverschil is enorm en het kiezen van het juiste type en oplossing is een voorwaarde om te voldoen aan alle verwachtingen.

Verlichting van invloed op prestaties

Verlichting is van grote invloed op de werkprestaties. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat door traditionele verlichting te remplaceren met LED de werkprestaties toenemen. Een geroemd onderzoek is die van het Academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf. Het onderzoek concludeert dat de leessnelheid werd verhoogd met bijna 35%, het concentratievermogen steeg waardoor het aantal fouten daalde met 45% en bij het oplossen van rekenproblemen daalde de hyperactiviteit met 76%.

Wist u dat..
De meeste positieve eigenschappen van LED verlichting het resultaat zijn van de spectrale verdeling van het licht. Deze verdeling lijkt namelijk het meest op het spectrum van daglicht. Met name de aanwezigheid van blauw licht in het korte golf lichtspectrum heeft een grote invloed op ons biologisch systeem. Blauw licht onderdrukt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine met als gevolg een verhoging van concentratie en prestatie. Led tl kleuren lumeco

LED sportverlichting

Het aanschaffen van nieuwe LED sportverlichting armaturen is kostbaar. Wij hebben na uitvoerig onderzoek en testen LED TL PRO ontwikkeld. Alle nadelen van de eerste typen LED buizen zijn verholpen. Zo  is bijvoorbeeld de gemiddelde levensduur van onze LED lampen 50.000 uur, kunnen kleurweergaven bereikt worden die vrijwel gelijk zijn aan de vertrouwde RA-waardes (Tot RA98) en is een breed spectrum aan kleurweergaven mogelijk (2.100-10.000 Kelvin).

Wij kunnen uw huidige TL armaturen aanpassen naar de duurzaamste techniek: LED TL PRO. Zelfde kwaliteit als nieuwe sportverlichting maar beter voor het milieu en uw portemonnee. Alle informatie over dit product kunt u vinden in deze brochure. Meer informatie over LED in het algemeen kunt u hier vinden.

Voordelen LED TL PRO 

Een beknopt overzicht van de voordelen van LED sportverlichting ten opzichte van traditionele TL verlichting:

  • gemiddeld 65%  energiebesparing en reductie CO2 uitstoot
  • lange levensduur (driver 100.000 uur)
  • minimale onderhoudskosten
  • geen opwarmtijd
  • LED bevat geen glas en kwik
  • grotere besparing mogelijk door opties als daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie
  • gemiddelde terugverdientijd van 1-3 jaar
  • besparen zonder investering door voorfinanciering
  • energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd door de overheid

Nieuw of renoveren?

Wanneer uw huidige armaturen in goede staat zijn hoeft u geen nieuwe aan te schaffen. Door de armaturen te renoveren naar LED TL PRO wordt de afvalstroom geminimaliseerd en kosten bespaard. Daarnaast kunnen wij een lokale sociale werkvoorziening inzetten zodat het project op een maatschappelijk betrokken wijze wordt uitgevoerd.

Voor een derde van de nieuwprijs verduurzamen wij uw sportaccommodatie naar LED sportverlichting. Dezelfde  lichtopbrengst, kwaliteit en overige eigenschappen van  nieuw plaatsing, maar beter voor het milieu en uw portemonnee.  Geïnteresseerd in LED sportverlichting van Lumeco? Vraag de gratis verlichtingsscan aan of neem geheel vrijblijvend contact op met onze experts.

Neem contact op Bereken uw voordeel