Garantie

U heeft wettelijk 6 maanden garantie op LED producten. Gezien de levensduur van LED producten is een termijn van 6 maanden zeer kort. Helaas wordt hier in de LED branche misbruik van gemaakt. De markt wordt overspoeld door LED producten van inferieure kwaliteit die de gecommuniceerde levensduur bij lange na niet waarmaken. Let goed op het soort garantie dat u krijgt bij de aanschaf van producten. Krijgt u de garantie van de installateur of van de producent (fabrieksgarantie)?

Fabrieksgarantie boven installateursgarantie

Fabrieksgarantie is een garantie met zekerheid. Dit betekent dat wanneer een installateur failliet zou gaan, u de rechten op garantie niet verliest. In de LED branche zijn veel zogenaamde ‘Cowboy’ installateurs. Dit is een benaming in de branche voor de snelle jongens die in een korte tijd veel goedkope kwaliteitsloze LED producten installeren en zich vervolgens failliet laten verklaren. Op deze producten wordt vaak een aantal jaren garantie gegeven maar dat is geen fabrieksgarantie. Het komt regelmatig voor dat de producten ver voor de levensduur defect gaan. U zoekt dan contact met de installateur en die blijkt niet meer te bestaan. U verliest hierdoor uw rechten op garantie. Voorkom dit en laat u goed adviseren over de kwaliteit van producten en het type garantie.

Garantie bij Lumeco

U krijgt standaard 7 jaar fabrieksgarantie op onze producten van Osram. Mocht een component defect raken binnen deze periode, ontvangt u zonder kosten een nieuwe. U neemt contact op met ons kantoor en wij regelen dit met Osram.  Voor vragen over garantie kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs.

Bereken uw voordeel